Újabb nemzetközi akciónaphoz, illetve az immár globálissá vált Occupy-mozgalomhoz csatlakozva november 11-re térfoglaló akciónapot hirdettünk. A fővárosi Bank Center előtt a Nyugat-európaiakhoz és amerikaiakhoz hasonló sátortábort állítottunk föl, igaz, csupán szimbolikus, demonstratív jelleggel, ugyanis az "életvitelszerű köztérhasználat" tilalmára (vagyis a hajléktalanok elleni rendeletre) való hivatkozással nem kaptunk engedélyt a folyamatos ott tartózkodásra (a tábort éjszakára el kellett bontanunk).

A nap folyamán puszta jelenlétünkön túl performance-ok sorával demonstráltuk, hogy alapvető politikai-gazdasági-társadalmi paradigmaváltást és gondolkodásbeli változást tartunk szükségesnek, illetve a konszenzus-orientált Emberek Tanácsa módszertan alkalmazásával kezdeményeztünk beszélgetéseket ennek lehetséges módjairól, lándzsát törve az állampolgári, közösségi és társadalmi részvétel elve mellett.

 

 

 

Az akció meglehetősen nagy médiavisszhangot keltett, néhány a tudósítások közül:

http://atv.hu/video/video-20111111_valodi_reszveteli_demokraciat_koveteltek_a_bank_center_elott

http://index.hu/video/2011/11/13/budapestet_is_elerte_a_vilagforradalom/

http://www.noltv.hu/video/3998.html

http://www.mindennapi.hu/cikk/tarsadalom/budapestet-elfoglaltak-az-aktivistak-riport/2011-11-11/9524

http://vilagforradalom.files.wordpress.com/2011/11/mn11.jpg (a Magyar Nemzet cikke)

Nagy örömünkre Pécsett is tartottak megmozdulást, ismét:
http://vimeo.com/31994682

A bejegyzés trackback címe:

https://valodidemokraciatmost.blog.hu/api/trackback/id/tr183454247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása