1390580_10202258818007107_1138922987_n.jpg
 

Csoportunk, a Valódi Demokráciát Most! Occupy Hungary csatlakozik a Hortváth András melletti, az ezermilliárdos adócsalások ügyének alapos kivizsgálását sürgető tüntetéshez. A NAV-ügy a jelenkori Magyarország történetének talán legnagyobb jelentőségű botránya, amely itthon is megfoghatóvá teszi mindazt, amiről a nemzetközi rendszerkritikus mozgalmak évek óta beszélnek a világ minden táján; az adócsaló hálózatok kormányokon átívelő működése mintaszerűen példázza a gazdasági és politikai elitek pártok és oldalak fölött álló összefonódásának, illetve az állam foglyul ejtésének világszerte ismert rendszerszintű problémáit, melyek a képviseleti demokrácia válságának legfőbb tünetei, de nem függetlenek a társadalmi igazságtalanságok fokozódásától sem.

Horváth Andrást, a NAV ezermilliárdosra becsült adócsalásának koronatanúját már hatósági eszközökkel próbálják elhallgattatni, nyomozók jelentek meg a lakásán, bizonyítékait lefoglalták. Ha eddig lehettek kétségek a szavait illetően, az a tény, hogy a hatalom minden eszközt bevet a feltárás ellehetetlenítésére, erősíti a gyanúnkat: állításai valószínűleg helytállóak, dokumentumai veszélyesek a jelenleg regnáló és a leváltott kormánypártokra egyaránt. 


Követeljük, hogy a pártok ne akadályozzák a parlamenti vizsgálóbizottság működését. Követeljük, hogy az Állami Számvevőszék folytasson eljárást. Követeljük, hogy emberek helyett az ügyet vizsgálják. Nem a tanúkat, hanem a bűnösöket kell felelősségre vonni.

Nem nézhetjük tétlenül, ahogy Horváth András egyedül vívja harcát a kormányszintű korrupció ellen. Ezt most meg kell mutatnunk a hatalomnak, és egyben üzennünk kell az Adóhivatal többi megfélemlített dolgozójának, hogy mindannyian velük vagyunk. Arra van szükség, hogy egyre többen álljanak fel, és mondják: Nekem is van Zöld Dossziém! Tudjuk, hogy sok a vesztenivalójuk, de egy ország számít a bátorságukra. 

"Ha tudni akarod, hogy ki képes megváltoztatni ezt az országot, akkor menj haza, és nézz tükörbe!"

Csatlakozó és a tüntetést támogató szervezetek listája:

- Anonymous Operation Hungary
- Az alkotmány nem játék
- Hallgatói Hálózat
- Közösségépítő Mozgalom
- Krétakör
- Levegő Munkacsoport
- Valódi Demokráciát Most! Occupy Hungary
- Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége
- Váralja Szövetség

Várjuk a további civil szervezetek csatlakozását,
illetve számítunk minden egyes olvasónkra, szimpatizánsunkra!
Kérünk mindenkit, hogy segítsen a hír terjesztésében, a mozgósításban!
Eseményoldal: https://www.facebook.com/events/598580456874418

Kérünk mindenkit, hogy a tüntetésre hozzon magával egy ZÖLD DOSSZIÉT, amennyiben ez nem megoldható más színű is megteszi! Emellett, akinek van, a Guy Fawkes maszkot se hagyja otthon!

Helyszín és időpont:
Nemzeti Adó- és Vámhivatal 1054 Bp. Széchenyi utca 2.
2013. december 28. 15:00

Tüntetés menete:
15:00-15:30 gyülekező!
15:30 beszédek
16:00-16:30 (kb.)vonulás elkezdése
16:45-17:15 (kb.) vonulás befejezése, ismét beszédek
19:00-ra a helyszínt el kell hagyni

Vonulás útvonala:
Széchenyi utca 2. - Széchenyi rakpart - Széchenyi tér (BM) - Mérleg utca - Nádor utca - Vértanúk tere - Báthory utca - Honvéd utca - Alkotmány utca (Parlament)
Az esetben, ha a létszám a vártnál jóval nagyobb lenne az útvonalon változtatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodidemokraciatmost.blog.hu/api/trackback/id/tr555708187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon visszafogott ez a kívánság, de legyen...
NINCS INGYENEBÉD !!!
DÖVANNN !!!
ÁFA-CSALÁSNAK HÍJJÁK !!!!! :o)))))
TÖRÖKORSZÁGBAB A FÉL KORMÁNÍT LEMONDATTÁK KORRUPCIÓS ÖSSZEFONÓDÁSOK, CSALÁSOK MIATT ! A MINISZTEREK GYEREKEI IS ÉRINTETTEK A CSALÁSBAN !
NAHÁT ??? ILYEN VAN ??? VAN ! MAGYARORSZÁGON IS !
CSAK ITT A PÁRTOK EGYMÁST FEDEZVE ELSIKÁLJÁK A KORRUPCIÓS SZENNYESEIKET !!!
MEDDIG MÉG ???????
azokat a 30-40 fős tüntetéseket majdnem egy tucat szervezet csinálja összefogva?

(okés, túlzás volt, de direkt. kimegy 200-300 ember max, de arra van szervező, meg támogató szervezet majdnem 10?! Tényleg kell 20 emberenként egy szervezet???)
Mi a fene férhet bele egy vékony zöld mappába?
És miért nem mondott az ipse semmi konkrétumot?

Kamu szaga van ennek a NAV botránynak...
@Kelly és a szexi dög: Boldog vagyok hogy a nemzetem ilyen tanulékony, s nem volt hiábavaló az a sok magyarázat az adótitokról. Ma már csak te voltál az egyetlen barom, aki megkérdezte, hogy miért nem mondott konkrétumot az ipse.
Fejlődőképesek vagyunk.
hallgatoi halozat???
az ingyenoktatasert "kuzdo" ingyenelo szociologustanoncok miert is verik a palavert???
adoznak??:
nem...
fizetnek barmiert is???
nem...

tehat akkor ez megint egy tulhiszterizalt "balos" onfeltunesi viszketegsegben szenvedok szamara kitalalt 30 fos kamutuntetes a "haveri" kamerak szamara...
@étcsokinyuszi: elég sokan el kellene menjenek és akkor nem az lenne...
@prolee:

Amennyire tudom (ismétlem, amennyire tudom), közérdekű bejelentés esetén a bejelentő mentesül mindennemű - egyébként hatályos jogszabály szerint vonatkozó előírás - alól.

Magyarul: közérdekű bejelentés esetén a közérdek felülírja az adótitkot. Így Horváth úr semmilyen törvényt nem sértett (és nem sértett volna akkor sem, ha konkrét eseteket említ, bizonyítékokkal alátámasztva).

Ezt kellene végre megtanulni...
@étcsokinyuszi: Látod, pont az ilyen korlátolt, orráig látó átlag barom miatt van "30 fős kamutüntetés".
Szerinted a hallgatók nem fognak majd dolgozni, adózni?
Szerinted, attól hogy nem adóznak, teljesen rendjén van az egész adócsalás?
De ne menjünk messzire: Te adózol?
Ha igaz az egész story, akkor is tapsikolsz hozzá, hogy amiatt a sok lenyúlt pénz miatt az átlagembereket szopatják mindenféle extra adóval, hogy ne legyen hiány?

Mert ha szerinted ez rendjén van, akkor az kurvaisten hogy megérdemlünk még minimum 8 évnyi Fidesz ámokfutást, hogy a sok idiótának legyen elég idő felfogni mennyire el van baszva minden.
Ez a "valódi demokrácia" gyanítom hatalomra kerülve nem sokban különbözne a bolsevik hatalomgyakorlástól. Harsogó jelszavak, direkt utasítások az államapparátusnak, előre meghirdetett ítélet. A Nép nevében! - mondja pár tucat pesti romkocsma-forradalmár
@doggfather:
Ugyanaz a pár tucat Szadesz eszmei örökös szervezkedik ilyen-olyan néven. Bármi jó nekik, hogy lehessen egy kicsit hőzöngeni
@Elhárított királycsel: Az ilyen közérdekű bejelentőt más védelem is illeti. Pl. nem indulhat ellene új eljárás, nem mehetnek hozzá házkutatásra. Egyesek szerint nem közérdekű bejelentő. Mások szerint feljelentést sem tett. Szóval ilyen fordított világban élünk.

És ha közérdekű bejelentő is, fűnek-fának akkor sem mondhat el mindent. A hatóságoknak elmondta, konkrétumokat is mondott, dokumentumokat is átadott.
@Péklapát:
"Ha igaz az egész story"

Légy erős, igaz. Az egész Junió tele van áfacsalással, különösen a keleti régió, Csehországot, Szlovákiát, Romániát beleértve. Maga Horváth beszélt erről
@kulcsar2011:
"dokumentumokat is átadott"

Azt akarod mondani, hogy a házkutatásnál nem találhattak semmi újat nála, hiszen átadta mind a hatóságoknak?
Azért hol lehet tüntetni, hogy Horvát virítsa nyilvánosan a titkos iratokat?

Az adótitok nem érdekel az Horvát egyéni szocproblémája.
@kulcsar2011:
Ha átadta, akkor miért kellett feljelentés-kiegészítést elrendelni? És ha még utána is maradtak nála terhelő dokumentumok, azt nem bűnpártolásnak hívják egy másik nézőpontból?
Nem a NAV - nál kellene kezdeni a házkutatást, hanem pl. a 2Valódi demokráciát most" szervezőinél, gazdáinál (MSZP, DK, stb,) és a hozzájuk köthető alapítványoknál. Érdekes dolgok derülnének ki. Horváth András adócsalásról szóló története ugyanis évtizedes, vagy még távolabbi múltba ér. De hol vannak abizonyítékai? Mi van a "zöld dossziéban"? Csak a teljesen amatőr lúzerek nem készítenek fénymásolatot vagy bármilyen más másolatot a bizonyítékaikról, s ha netán a rendőrség vagy bárki más el akarná venni, azonnal ott a válasz. kérem, a hiteles másolat ügyvédi letétben van. De itt semmi ilyesmi nem történt. Ezzel nem azt mondom, hogy nincs adócsalás, miaz hogy, nagyonis! Csak hát ez az egész éppen így és éppen most: színtiszta politika. Miközben sokan sűrű könnyeket hullatnak a közállapotok miatt. Ez a manipulatív "leleplezés" is közállapot. Horváth meg egy szerencsétlen balfék, akit belerángattak ebbe a történetbe. Cui prodest?
Én is nagyon várom további civilszervezetek csatlakozását.

Komolyan érdekel, hogy Bajnaiék és a PM meg Milla külföldi támogatással, hány civil szervezetet tudnak létrehozni.

Az is érdekel, mikor lesz a nagy és sajnálatos módon elkerülhetetlen, mentsük meg a demokráciát, egyesülés az MSZP mögött ?

Tényleg ennyire hülyének nézitek az embereket majmok ?
@Péklapát:

Szögezzük le, hogy 3 év alatt a NAV több büntetést szabott ki, mint az MSZP 8 éve alatt.
Ezek a tények.

Persze ha a rejtélyes zöld dosszié kinyílt volna (ahogy nem), és esetleg volnának benne konkrét cégek, akkor lehet még ettől is több büntetést lehetne kiosztani.

De azzal a dumával, hogy ÁFA csalók márpedig vannak, nem nagyon lehet jogi eljárást kezdeményezni senki ellen.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
TE BAROM SEGGNYALÓ, CSAK A HÜLYÉKET LEHET HÜLYÍTENI, MINT TÉGED...menj a szaros száddal tovább nyalni a TOLVAJ, KORRUPT cigánynak!
Milyen csodás a magyar emberek adóhatósággal szembeni határtalan bizalma, szeretete. Egy csomóan kiállnak és saját testükkel védik a gonosz Horváth Andrástól.
Úgy tűnik nem csak makulátlanul tiszta un-ortodox kormányunk van , de népünket, nemzetünket is olyan magas erkölcsi normák jellemzik, amelyek a világ egyetlen más népe meg sem közelit. Támadhatatlan Idol nálunk a NAV. Az adóellenőr pedig egyszerűen sztár, tárt karokkal, áhítattal várjuk eljövetelét.
Ami más országban nem életszerű, nálunk valóság - mert ugye Magyarországon olyan sincs, aki jó kis pénzért bármit leír, megvéd.
@Erő e-meló: hogy szadesz vagy sem azt nem tudom, de, hogy sokan vannak az tuti.
He ezek közül összejönnek 3-4-en egy romkocsmában piálni, abból már lesz egy hangzatos nevű új párt vagy civil szervezet. Egy hét múlva már a NYT ír róluk cikket a "nyugat-balkáni Horbán rezsim áldozatai"-ként mert hazafelé menet amikor egyikük hasraesett a saját hányásában Orbánt vélte felismerni
süti beállítások módosítása