Harácsonyi boltbalopás

2011.12.22. 18:12

 

 A boltbalopás, vagy shopdropping lényegében a fogyasztói társadalom kritikájának egy eszköze, módszer művészet és akcionizmus határán, leginkább a street art-tal rokonítható. A boltok, áruházak polcain hagyott "terméknek látszó tárgyak" , illetve "önkényesen" átcsomagolt termékek általában valamilyen kapitalizmus- és fogyasztáskritikát megfogalmazó üzenettel operálnak.

Esetünkben a fogyasztói tudatosság (avagy öntudat) fontosságára szerettük volna felhívni a figyelmet, amely a karácsonyi vásárlási láz csúcsán különösen aktuális üzenet. A részvétel elve nem korlátozható csupán a politikára, a kereskedelem és a gazdaság átláthatósága, civil kontrollja ugyanúgy fontos, az egyéni tudatosság és felelősségvállalás pedig szintúgy üdvös, illetve szükséges ezen a területen is.


 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodidemokraciatmost.blog.hu/api/trackback/id/tr173488948

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Profi túlélőcsomag 2011.12.23. 18:09:23

   Kiszámíthatatlanság ellen Kalmopyrin helyett, Rambó-kés túlélő megoldások az üzletben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása