Az adóssággal terhelt pénz, a kamatos kamat rendszere a végtelen növekedés paradigmájába kényszeríti a világgazdaságot, hiszen az adósságot „ki kell nőni” – mondogatják. Túl azon, hogy égbekiáltó igazságtalanságokat szül, azt is könnyű belátni, hogy egy véges természeti, ökológiai rendszeren belül (a Földön) ez képtelenség, a növekedés nem tarthat örökké. A gazdaság felépítménye inog, közben pedig sokszor olyan természetességgel beszélnek a lehetséges összeomlásáról, mint az időjárásról. A jelenlegi, összetett válságot már nem csak a természeti környezet, az emberek is mind inkább megszenvedik. Ha mi magunk nem vagyunk biztonságban a bankárok és a politikusok kezeiben, a bolygó élő rendszere sincsen, melynek részei vagyunk!

A budapesti Bank Center előtti akciónkkal erre az életveszélyes ellentmondásra, a növekedési kényszer és a véges erőforrások egymásnak feszülésére igyekeztünk ráirányítani a figyelmet: két motívum, a Jenga-játék és a Danse macabre (haláltánc) köré épülő performance, illetve villámcsődület segítségével.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodidemokraciatmost.blog.hu/api/trackback/id/tr93454249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon örülök a szép új blognak. esetleg hozzá is járulnék :-)
Már küldtem meghívót.
süti beállítások módosítása