Ősszel még egyáltalán nem arattak sikert az éppen egymásra találó Millát és Bajnait, illetve közönségüket figyelmeztető üzeneteink az ellenzéki sajtó körében. Most már igen. Mi változott?

Október 23-án két transzparenssel kommentáltuk a Milla és a Bajnai Gordon nevével fémjelzett formáció egymásra találását. Így hangsúlyoztuk, hogy nem lenne szabad elszalasztani a civil politizálás megerősödése által a magyar demokrácia megújítására, illetve kiteljesedésére kínálkozó történelmi lehetőséget a 2010 előtti állapotokhoz való visszatéréssel. Akkor sajnálattal vettük tudomásul, hogy a volt miniszterelnök által elmondott korszakváltást vizionáló, hangzatos beszéd ellenére az ellenzéki sajtó nem kívánta megmutatni ezeket az üzeneteket, miközben kormánypárti médiumoknál láthatóak voltak. Valószínűleg nem hiányzott a kellemetlenkedésünk, vagy egyszerűen csak az üzenetek nem illettek a képbe, nem vitték át az ingerküszöböt.

Most - a Milla tegnapi rendezvényén - újra bevetettük ezeket, és ezúttal ellenzéki sajtómegjelenések következtek. Mi változott ősz óta? Kiderült, hogy egy "eladható arc" és egy új imázs nem elég a változtatáshoz?  Netán a diákok által elindított civil tüntetéshullám, a hallgatói fórumok, spontán vonulások, tér-, híd-, lakás-, egyetem- és pártszékházfoglaló, illetve egyéb tiltakozó akciók eredménye, hogy hírértékűvé váltak a nem egyszerű kormányváltást, hanem részvételi demokráciát és az oligarchák politikai oldalakon átívelő hatalmának felszámolását hirdető üzenetek? Valószínűnek tűnik.

03.17. 500.jpg

Remélhetőleg ez jel, ami arra utal, hogy már a véleményformálók is el tudják képzelni, hogy változás nem csupán pártpolitika, választási taktikázás és a múltat idéző arcok által lehetséges, sőt talán azt is belátják, hogy immár valódi megújulás is elképzelhető, ami biztosan nem a régi politika világából fog kibontakozni. A tömegben felbukkanó politikusok és pártzászlók fotóit felvonultató galériákban saját üzeneteinkre, illetve azokhoz hasonlókra bukkanni olyan furcsa érzés, ami erre enged következtetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodidemokraciatmost.blog.hu/api/trackback/id/tr635140488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása