2012. május 12-én mi, "a felháborodottak" ismét világszerte utcára vonulunk a valódi, részvételi demokráciáért és a társadalmi igazságosságért. Mi vagyunk a 99%.

A nemzetközi mozgalom, amely az arab forradalmak után Spanyolországban vette kezdetét, majd Amerikán keresztül világméretűvé nőtte ki magát, valódi demokráciát és gazdasági-társadalmi igazságosságot követelve sikeresen irányította rá a figyelmet a legégetőbb kérdésekre. Az október 15-i akciónap volt a globális mozgalom kezdetét jelző mérföldkő. Az elmúlt időszakban nyilvánvalóvá vált, hogy a politikai rendszerek és a képviselet módszerei is a romlás jeleit mutatják, sőt immár a gazdasági érdekszféráknak való alávetettségük is jól látható.

2011-ben világszerte elfoglaltuk az utcákat, visszavettük köztereinket, párbeszédet kezdeményeztünk és megosztottuk álmainkat. Egyesítettük erőinket, hogy világossá tegyük: nem vagyunk árucikkek a politikusok és pénzügyi vezetők kezeiben! Most meg kell tennünk a következő nagy lépést. Nem csupán azért, hogy megmutassuk még mindig itt vagyunk, hanem azért is, hogy a világunk megváltoztatását célzó egzakt követeléseket fogalmazzunk meg.
Szükség van egy következő globális akciónapra! Ki kell választanunk egy maroknyi konkrét követelést, amely a probléma középpontjára mutat, amely fájó pont a társadalmi igazságosság és a demokrácia ellenségei számára.

Ennek érdekében mi, az elmúlt ősz budapesti "Occupy"-eseményeinek szervezői április elejétől nyílt, közvetlen demokratikus tanácskozások sorozatát indítjuk el, a közös hazai célok és követelések megvitatása és kidolgozása érdekében.

(Bővebb információ hamarosan.)

Ez egy felhívás részvételre 2012. május 12-én. Cselekvésre hívunk minden, nézeteinkkel szimpatizáló embert, csoportot, társadalmi szervezetet és mozgalmat. Bízunk benne, hogy nem a miénk az egyedüli platform, amely cselekvésre szólít a globális akciónapon, melynek sem szervezői, sem tulajdonosai nem vagyunk. Feladatunk, hogy hírét vigyük az egységes cselekvésnek, hogy mi is akciókat szervezzünk és hogy támogassunk más megmozdulásokat, melyekkel közösek alapvetéseink, minthogy mi is csak egy vagyunk a sok közül.
Ezen a napon közösen, erőteljesen, magabiztosan kell fellépnünk a valódi, részvételi demokráciáért, az "állam" ésszerű átalakításáért, az alapvető emberi és szociális jogokért, a gazdaság szerepének újraértékeléséért, a fenntarthatóságért, a környezetünkért....és mindenekelőtt a józan észért!


Csatlakozz itt:  https://www.facebook.com/events/330605813655760/ 

Alapvetések: http://valodidemokraciatmost.blog.hu/2011/12/10/alapvetesek_3

Az akciónap nemzetközi honlapja: http://www.may12.net/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodidemokraciatmost.blog.hu/api/trackback/id/tr504344787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása