Február 11. ismét egy globális akciónap. A valódi, részvételi demokráciát követelő, és a politikai és gazdasági szereplőknek a társadalmak többsége feletti uralma ellen fellépő mozgalmak elutasítják azokat a működésmódokat, amelyek nehezítik és korlátozzák a részvételt.


 
A amerikai törvénytervezetek (SOPA, PIPA) az internetes tartalmak széleskörű ellenőrzésén, így a gazdasági hatalommal felruházott piaci szereplők érdekeinek képviseletén keresztül az állampolgárok kommunikációs szabadságának korlátozásához vezetnek. Az ACTA nemzetközi megállapodás megvalósulása esetén megnehezíti, hogy széles rétegek tájékozódjanak és együttműködjenek. Így a részvételi demokrácia eszközkészletét is szűkíthetik.
A Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodást, az ACTA-t Magyarország vezetése is támogatja. Erről azonban a nyilvánosságot nem tájékoztatták, társadalmi egyeztetés ebben a témakörben sem zajlott.
 
Ezért mi, a Valódi Demokráciát Most csoport aktivistái, elutasítjuk az ACTA-t és mindenkit arra kérünk, támogassa valamennyi 
ellene fellépő hazai és nemzetközi állampolgári kezdeményezést, aláírásgyűjtést, mozgalmat, demonstrációt! A globális akciónapon, február 11-én szombaton Budapesten, Szegeden és Pécsett is szerveznek demonstrációkat. Csoportunk támogatja az ügyet és valamennyi megmozdulást.


Hazai demonstrációk:
Budapest: https://www.facebook.com/events/239140316165296/
Szeged: https://www.facebook.com/events/345332565488424/
Pécs: https://www.facebook.com/events/284679514931085/
 
Petíciók, aláírásgyűjtések pl.:
http://stop-acta.info/  
http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet/?fp
 
Vegyetek részt, álljatok ki magatokért!


A bejegyzés trackback címe:

https://valodidemokraciatmost.blog.hu/api/trackback/id/tr164084657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása