A magyarországi Valódi Demokráciát Most! Occupy Hungary csoport örömmel fogadta a hírt, hogy a hétvégén több tüntetés is szerveződik Budapesten. A részvételi demokrácia alapja, hogy véleményünknek demokratikus módokon hangot adjunk. Függetlenül attól, hogy egyetértünk-e egymással, vagy éppen ellentétes álláspontot képviselünk, szeretnénk kifejezni támogatásunkat minden aktív állampolgár felé, aki az utcára vonul, és másokat is véleménynyilvánításra és részvételre buzdít társadalmunk közös ügyeiben.
 
A társadalmi béke, az együttműködés, a vélemény- és sajtószabadság fontos közös értékeink. Reméljük, a hétvégén megrendezésre kerülő események középpontjában is ezen értékeink hangsúlyozása fog állni.
Ezek az értékek bal- és jobboldaltól függetlenül alapvetőek, amelyeket egyik oldal sem sajátíthat ki magának! Elzárkózunk minden, másokat méltóságában sértő, kirekesztő, minősítő megnyilvánulástól.
 
Mi is úgy látjuk, hogy napjainkban nagy szükség van a béke, a megbékélés hangsúlyozására, ezért üdvözöljük, hogy sokak számára fontos ez. Mindannyiunknak tenni kell azért, hogy ezek ne csak kiüresedett, elhasznált és felhasznált szavak legyenek.
 
Társadalmunk hosszú évek óta hordozza magában a történelem és a politika által ejtett sebeket. A közéletet és mindennapi életünket is áthatja a neheztelés, a bosszúvágy, a bűnbakok keresése. Úgy gondoljuk, hogy valódi válaszok társadalmunk problémáira csak a megbékélésből születhetnek. Csak a megbékélés által teremthetünk tisztánlátást a "szemet szemért" elv és az egymással szemben álló érdekek zűrzavarában.
 
Ezért támogatunk mindenkit, aki a jelenlegi kiüresedett politikai rendszer hatalmi játszmái közepette valóban a valódi megbékélésére törekedve emeli fel a szavát egy új, részvételen alapuló, emberközpontú társadalom létrehozása érdekében.
 
Üdvözöljük azokat is, akik a demokrácia kulcsfontosságú értékeiért, a sajtó- és szólásszabadságért lépnek fel. Tudjuk: a mindenkori hatalom, természetéből fakadóan megpróbálja elnyomni az érdekeinek nem kedvező hangokat. De gyakran figyelmen kívül hagyja, hogy az emberi tudatot nem lehet ellenőrizni. Egyetlen rendszer sem tudta ellenőrizni soha. Az emberek közötti folyamatok fejlődnek - függetlenül attól, hogy "képviselőink" milyen újabb és újabb szabályozásokkal akarják ezt megállítani.
 
Mi, itt, ma, közös hazánkban nem lehetünk egymás ellenségei. Azon értékek együttese nélkül, amiért a hétvégén sokan felemelik a szavuk, nem épülhet élhető társadalom.
A társadalmi béke, a megbékélés, az együttműködés, a türelem, a vélemények szabad megfogalmazása és terjesztése alapvető feltételei egy jobb világnak.
 
Egy olyan világnak, ahol valódi résztvevői, alakítói vagyunk saját társadalmunknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodidemokraciatmost.blog.hu/api/trackback/id/tr703615851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azt hiszem,elmondhatom az összes Annonymous tag nevében is,hogy nemzetközi szinten,és idehaza is teljes erőnkkel támogatjuk a VDM-et,az Occupy mozgalmat,illetve minden más hasonló célú szervezet.
A jövőnk a kezünkben van.
Én vagyok a 99%.
Nevem Anonymous. Én vagyok az internet rejtett ereje. Én vagyok a hang. Én vagyok te. Mint ahogy te én vagyok. Arcom nincs. Nincs is rá szükségem. Nem egyén vagyok, hanem entitás. We are anonymous. We are legion. We do not forget. We do not forgive. Expect us.
Anonymus: Ha tényleg te (ti, mi) vagy(unk) az Internet ereje, akkor miért nem zúzzátok porrá a jelenlegi rendszer alapját és erejét szolgáló bankrendszert? Ne a FBI-t, meg hasonló végszervezeteket támadjatok, hanem a szúrjatok a szívre! Mert lehet abban reménykedni, hogy ha rozsdás késsel megvágjátok a rendszer egyik lábát, akkor majd elfertőződik és valamikor majd elviszi a vérmérgezés...de megvan annak is az esélye, hogy folyamatos antibiotikum injekciókkal addig fogja húzni a rendszer amíg megöregszünk.

Anonymus: If you (we) really are the power of the Internet, then why don't you crush, the banking and monetary system, the base of the current system? Do not attack the FBI and similar organizations on the edge of the system, but pierce your blades into the heart of it! Because it is possible to hope, that you'll cut the leg of the system with a rusty knife, and the would going to be infected, and the sepsis will kill the system...but there's a chance, that the system goint to heal itself with continous "antibiotic injections", and the system survive, until we are getting old.
@anonhungary1012: Még annyit, hogy végül is Guy Fawkes (akinek az arcát büszkén viseljük) is a Parlamentet akarta felrobbantani, és nem György király nyári vadászkastélyát vidéken. Én nem értek ilyen szinten a nethez, én máshol és másként gyengítem a rendszert, de ti (mi) Anyonymus megtehetitek, ha akarjátok.
Szia Norris74!
Köszönöm a leveled.A válaszom az lenne az általad feltett kérdésekre,hogy mindent a maga idejében..
A magyar társadalom,nézz körül körülötted,úgy érzem még nem készült fel egy a változásra teljes egészében.Az,hogy jelenleg nemzetközi célpontok vannak,annak egy oka van.Mivel az Anonymous egy lazán szervezett közösség,együttes-többségi szavazással döntsük el,hol kell erőt demonstrálni.Hidd el,nagyon sok oka van annak,hogy meg kellett futamítani a SOPA törvényhozóit.Lehet,hogy innen nem tűnik fontos dolognak,de ugyanakkor rengeteg olyan dolgot befolyásolt volna a törvény,amely fennakadásokat okozott volna a te,és a mi magyarországi internetezésünkben.(böngészések,letöltések,stb)Így most ez volt globálisan a probléma,amely megoldásra várt,és meg is lett oldva.Guy Fawkes egy más korban élt,mindenki tudja mi volt célja.Nos,ez itt kivitelezhetetlen,meg nem is vállalkoznánk rá.Akkor nem különböznénk a terroristáktól,akik ártatlanokat ölnek meg.Az Anonymous és a VDM,illetve más Occupy szervezetek mind az erőszakmentesség mellett tették le a voksukat.Hidd el,így nagyobb erőt tudunk demonstrálni,hosszabb távon,letartóztatások nélkül.Ugyanakkor az is biztosra vehető,hogy amennyiben egyetlen egy,magyar VDM-est,vagy Anon tagok letartóztatnak,vád alá helyeznek,indokolatlanul,akkor haragunk pusztító erejű lesz,és kiterjed az egész országra.Az Anonymus;mentes mindenféle emberségtől, moráltól, szánalomtól és könyörülettől.Az Anonymus egységként lép fel, mert egyikünk sem olyan kegyetlen önmagában, mint mindnyájan együtt.Ez már tény,és csatlakoznak hozzánk nemzetközi társaink is,több ezren,mint ahogy mi csatlakoztunk a SOPA ellen.Megbénítjuk,és nyomás alatt tartjuk az éppen aktuális hatalmat,addig a pontig,amíg el nem érjük a célunkat.Leáll a közlekedés,az állami információ áramlás,a devizakereskedelem,a kormány honlapjai,a média,stb.Nos,és ha elkezdenek elhurcolni minket?Minden egyes kiiktatott Anon tag helyébe, 2-3 új Anon tag lép.Remélem kielégitő választ adtam a kérdésedre.
Kellemes napot,
szia!

We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us.
Figyelem! Infó az ACTA-ról amiről már hallhattatok. Amit ez a kormányodnak engedélyez az a következő: Megnézhetik hogy mire használtad az internetet, milyen oldalakat nézel, mit irsz a fórumokra, elolvashatják az e-maileid, a chat beszélgetéseid éz alapján akár csak a Torrentezésért is megbüntethetnek majd. Ne legyetek ignoránsak, figyeljetek arra, hogy mi zajlik körülöttetek!
Amennyiben az EU képviselőink bólogató birkaként megszavazzák az ACTA törvényt,haragunk elrettentő erejű lesz az összes magyar képviselő számára.
Fennakadást okozunk az információáramlásban,a képviselők mindennapi életében,a butító médiában.(miért nem hallasz az ACTA törvényről a magyar médiában?)
az emailek kimentek....
Tisztelt magyar EP-képviselők! Szavazzatok NEM-mel, különben levadászunk titeket! Ezt vehetitek fenyegetésnek!

Tisztelt Uram/Hölgyem!
Ezúton kérném meg önt, mint Magyarország képviselőjét, úgy mind szavazója, ha mást nem a képviselt, hogy szavazzon egyértelmű és határozott nemmel, és határolódjanak el az ACTA és bármilyen hasonló tervezettől az én nevemben.Továbbá kérem önt, hogy a képviselteket tájékoztassák a tervezetről, és arról, hogy milyen álláspontot képvisel ön a kérdésben. Mégpedig olyan formában, hogy ha a választó polgár nem is keresi kifejezetten, akkor is tudassák mindenkivel akinek életére hatással lehet, tehát minden magyar választópolgárral.Ha ez nem történik meg, nem csak öntől, hanem az egész pártjától ill. csoportjától meg kell, hogy vonjak mindennemü bizalmat és támogatást, és másokat is erre kell majd buzdítanom!

eu képviselők email címei:
janos.ader@europarl.europa.eu;zoltan.bago@europarl.europa.eu;lajos.bokros@europarl.europa.eu;tamas.deutsch@europarl.europa.eu;kinga.gal@europarl.europa.eu;ildiko.gall-pelcz@europarl.europa.eu;bela.glattfelder@europarl.europa.eu;kinga.goencz@europarl.europa.eu;zita.gurmai@europarl.europa.eu;andras.gyurk@europarl.europa.eu;agnes.hankiss@europarl.europa.eu;edit.herczog@europarl.europa.eu;livia.jaroka@europarl.europa.eu;adam.kosa@europarl.europa.eu;bela.kovacs@europarl.europa.eu;krisztina.morvai@europarl.europa.eu;csaba.ory@europarl.europa.eu;gyorgy.schopflin@europarl.europa.eu;laszlo.surjan@europarl.europa.eu;jozsef.szajer@europarl.europa.eu;csanad.szegedi@europarl.europa.eu;csaba.tabajdi@europarl.europa.eu
www.youtube.com/watch?v=tLqVGvM70-w
süti beállítások módosítása