Miért szerveztek forradalmi partit?

 Tüntetés lesz elég. Mi a direkt politizálás helyett most inkább a szellemi-kulturális-társadalmi megújulás világméretű hulláma kapcsán aktualizálnánk az 1848-as forradalom ünnepét. Mint tudjuk, az is egy nemzetközi hullám része volt. Szeretnénk teret adni az újító gondolatoknak, újító formáknak, na és persze alkalmat teremteni a találkozásra, ismerkedésre.


A megújulás világméretű hulláma?

 Gyökeres átalakulás zajlik, az utóbbi években már egyre szembeötlőbb módon. Az ökologikus gondolkodás terjedésétől kezdve az ún. kulturális kreatívok jelenségén át az új generációs világmozgalmakig (Anonymous, Indignados, Occupy stb.) számos jele van, de elég ha arra gondolunk, hogyan változtatja meg, teszi közösségivé, decentralizálttá a digitális technika és az internet a kultúránkat. A könyvnyomtatás elterjedésének volt ehhez fogható hatása.

m15_fu2.jpg

 

Sokak szerint a világszerte tapasztalható nyugtalanság nem a válságba jutott rendszer(ek) hagyományos forradalom általi megdöntését, hanem egy sokkal mélyebb és átfogóbb megújulást, egy új reneszánszt vetít előre. Nevezhetjük hálózati reneszánsznak, a közösségek forradalmának, r-EVOLúciónak, - a lényeg, hogy a paradigmaváltás folyamatában vagyunk, és ez nem csak a politikában, hanem annál sokkal mélyebben is zajlik. A közvetlen demokrácia és a részvételi társadalom ideái is ide tartoznak, és a rendezvényen demonstrálni fogjuk, hogy ezekről nem pusztán politikai kontextusban lehet tapasztalatokat szerezni.


Mi lesz a különlegessége az eseménynek?

 Nem csak annyi fog történni, hogy beszélünk a forradalmi változásokról egy kis témához illő dekoráció mellett, aztán meghallgatunk pár zenekart. Inkább nem rontanánk el a meglepetés(eke)t, de ha már a részvétel kultúráját emlegettük: pl. egy koncert közönsége sem törvényszerű, hogy kizárólag passzív befogadóként vegyen részt az adott eseményen...

A rendezvény egyébként abszolút közösségi - egy fillér támogatás nélkül. Nem is kérünk senkitől. Saját magunknak kell a “táplálékot” összerakni.


Milyen zenekarok lesznek?

Az Afro Breakz djembé-s zenei formációja nyitja meg a bulit, igazi ütős csapat, tiszta és nyers afrikai közösségi ritmusokkal 17 órakor


Ha van djembéd, hozd el Te is!

- Ok viszek!

19 órától Kungovaga - fiatal együttes, pörgős zenét játszik

20 órától Ági és a fiúk, ugye őket nem kell bemutatni?

21 órától pedig az Ed is On játszik

A koncertek után buli éjfélig, vagy kicsit tovább, Dj Ritmoval, a Korai Örömből.

p1160953.JPG

Milyen egyéb programokkal készültök?

 Elindult már egy művészeti workshopunk, de a beharangozott részvételi demokrácia beszélgetés a szlovák és osztrák társakkal most nem valósul meg.

Kitalálunk helyette valami mást!

Gyertek el, és meglátjátok!


Hol lesz a buli?

A Király utcában, a Gödör Klubban.


Mikor lesz igazi forradalom?

 Már zajlik, része minden megmozdulás, vagy mozgolódás, ami a szemléletváltás, az új paradigma, a megújulás felé visz, legyen az szellemi, kulturális, szociális, politikai, vagy egyéb jellegű.


Kik vagytok?

 Közösségünk 2011 ősze, az Indignados-Occupy mozgalom nagy globális akciónapja óta tevékenykedik, célunk a részvétel, társadalmi igazságosság, fenntarthatóság és az egységtudat elveinek népszerűsítése, a szemléletváltás elősegítése. Ennek érdekében számos demonstrációt, figyelemfelkeltő akciót, fórumot és előadást, illetve workshopot szerveztünk már, magunk, és más csoportokkal együttműködésben is, és persze az online térben is jelen vagyunk.

 
Hol lesztek előző nap?

 Az Aurora-ban a Tilos Rádióval és a Gödörben az EKINT-el lesz két művészeti, dekorációs és alkotó esemény, remek beszélgetésekkel!

Gyertek és mutassátok meg az alkotó szellemeteket Ti is!

Facebook eseményoldal:

https://www.facebook.com/events/775255282544926/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodidemokraciatmost.blog.hu/api/trackback/id/tr747264889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bizony, nagy igazság, hogy egy paradigmaváltás folyamatában vagyunk!
A magam részéről aktív szereplője ennek a paradigmaváltásnak - a közgazdaságtan területén. Ha érdekel benneteket néhány új és meghökkentő elmélet, szívesen állok rendelkezésetekre...
süti beállítások módosítása