Több millió ember közül néhányan eldöntötték ebben az országban, hogy nem kussolnak. Nem gyógyszerezik be magukat gyerekeikkel együtt, nem kívánnak valamilyen betegségben lassan meghalni, sem felvágni az ereiket, a visszafizethetetlen adósságuk miatt. A több millió magyarországi eladósodott ember közül - akiknek gyakran emlegetett felelőssége leginkább abban áll, hogy hagyták átverni, csőbe húzni magukat - néhányan szeptember 17-én egy, vagy több magyarországi bank üvegfalát be akarták törni, mert MINDEN hivatalos utat bejárva se jutottak semmire a hatalommal. Hiába kérték éhezve, tüntetve, jól és rosszul a felsőbb hatalmakat, hogy adjanak lehetőséget kikerülni a lehetetlen állapotból, nem találtak meghallgatásra.

danske6.jpg


Teljesen véletlenül ugyanarra a napra esett volna ez a tiltakozás, mint a két éve New Yorkban elindult Occupy Wall Street (Foglaljuk el a Wall Street-et!) mozgalom évfordulós akciói. Alapvető célja mindkét mozgalomnak ugyanaz: legyen fontosabb az ember, mint a profit! Legyen fontosabb pár üvegtáblánál az a rémült gyerek, akit a gyámügy elől el kell rejteni! Legyen fontosabb pár betört ablaknál az a több millió ember, aki napi szinten van megalázva, mert el kell döntenie, hogy fűtés, világítás, ennivaló közül melyik kettőt válassza! Ez már nagyon régen nem a devizahitelezésről, vagy általában az eladósodottságról szól. Az emberi minimumról szól, és annak elvesztéséről, ha még ezt is megtagadjuk embertársainktól. Ennek szellemében támogatjuk a devizahitelesek demonstrációit Magyarországon, és az Occupy Wall St. tüntetéseit szerte a világon.


"A bankkirakat betörésével fenyegetőző férfit" elfogták, mivel "a rendőrség szerint terrorcselekménnyel fenyegetett". Terrorcselekménnyel! Persze túlságosan nem vagyunk meglepve, sőt itt is azt az emberellenes logikát láthatjuk működésben, amely az amerikai rendszerkritikus mozgalom résztvevőit bűnözőkként és belföldi terroristákként azonosította, majd a tüntetések legfőbb célpontját képező óriásbankokkal összefogva karhatalmi erővel igyekezett fölszámolni azok gócpontjait...

A bejegyzés trackback címe:

https://valodidemokraciatmost.blog.hu/api/trackback/id/tr895519600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hm, érdekes, pénzt lejmolni (tízmilliókról beszélünk átlagban) nem csákánnyal mentek a bankba. A munka nélkül megszerzett pénzt se dühösen költötték el, hanem elégedetten elkönyvelve, hogy mekkorát ugrottak az életben, új kocsi, "saját" kéró... úgy néztek rám amikor cakkumpakk 28E-t fizettem egy albérletért, mint a véres rongyra. Miért nem veszek fel kölcsönt. De vegyek fel én is kölcsönt. Nem, még forintban sem.
Amikor felmarkolászták a dohányt és elverték... akkor nem volt fontosabb a "zember" mint a csúnya, büdös pénz, ami a boldog, elégedett élet egyik alapja, a jó család és az egészség mellett. Vajon mennyit adakoztak az akkor éhezőknek a felmarkolt pénzből?
Ha akkor jó volt a lóvé, pofa be és lehet fizetni. Lett saját lakásom, úgy, mint a többi embernek: EU-s fizetésért vállaltam munkát. Igaz, pár évvel később, de lett lakásom - el is adtam, mert otthagytam az országot.
Nem a bankok meg a politikusok miatt - a csürhe miatt. A mai csákányos buli meg a köpködés - ti nem vagytok emberek. Megháborodott, beteg, veszélyes csürhe vagytok, és kurvára rázzátok a pofonfát. Remélem, ha megint rátok lőnek, éles lőszerrel teszik. Se melót nem vállaltok, se felelősséget. Üvöltöző, köpködő "nemzeti", "jobbikos", "radikális", "hazafi" meg isten tudja milyen kategóriájú csürhe, a lényeg ugyanaz: életképtelen szarok vagytok, szar állásban vagy onnét is kirúgva, és tegve-lengve mint a homelessek. A társadalom szemete vagytok. Rohadtul örülök, hogy az én adómból ti egy fillért nem láttok, mert az egyetlen dolog amit nem sajnálok belőletek az az ólom. "Csákány", hogy stílusos legyek : ) Remélem, szar az idő!
Majd veszünk neked karácsonyra egy maroklőfegyvert, és akkor bepótolod ami belőlünk hiányzik. Addig is sikerben gazdag életet, és sok boldogságot kívánunk.
süti beállítások módosítása