A félreértések elkerülése, illetve tisztázása végett tudatjuk, hogy a Valódi Demokráciát Most! Occupy Hungary csoport aktivistái által, 2011 ősze óta számos alkalommal és az elmúlt napok tüntetésein is viselt Guy Fawkes maszkok nem az Anonymous csoporthoz tartozásunkat hivatottak kifejezni.

Az eredetileg a V for Vendetta című képregényből, illetve filmből ismert maszkokat ugyan az Anonymous csoport kezdte utcai akciókon, tüntetéseken használni néhány évvel ezelőtt, ám 2011 májusától kezdve ezen ikonikus maszkok szinte azonnal a kibontakozó Democracia Real Ya! (Valódi Demokráciát Most!), majd Occupy mozgalmak szimbólumává is váltak.

Csoportunk a maszkok használatával elsősorban ezen nemzetközi mozgalmak iránti elkötelezettségét, a "99% egységét" kívánja kifejezni, ugyanakkor szimpatizálunk az Anonymous csoporttal is, de tevékenységében nem veszünk részt.

 

 A képen: akciónk a Budapest Bank Centernél, 2011.11.11-én

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodidemokraciatmost.blog.hu/api/trackback/id/tr804119782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Így van. Respect anonymus!
De mi nem vagyunk azok :))

Vagyunk viszont, a csoportunkon belül nagy arányban egyetemi, főiskolai hallgatók és oktatók, valamint oda készülők...
Tegnap ezért is voltunk ott a HAHA eseményén... Többen a szervezők kifejezett kérésére... Ha már tisztázni vagyunk kénytelenek.
süti beállítások módosítása