A videó szövegének leirata:

"Ha én elnök lennék, nem egyedül lennék az!

 
Mi úgy gondoljuk, hogy a hazai és globális krízisből nem tudunk kilábalni egy rosszul működő rendszer keretei között. A politikusok nem képviselnek Bennünket! A képviseleti demokrácia kiüresedett. A gazdasági és a politikai elit mindenütt összefonódott, ez veszélyezteti az ügyek valódi megvitatását. Az emberek hangja ma pénzzel könnyen felülírható. A választott képviselők elsősorban szűk körök érdekeit képviselik, a politikai kommunikáció fontosabbá vált a politika tartalmánál.

 

Mikor lesz már végre az ember a középpontban?

Mi nem akarunk többet a politikusokra várni. Hiszünk benne, hogy az emberek közötti viszonyok gyökeres átalakulása, a valódi szolidaritás megtapasztalása, a szándék a közös fejlődésre egy újfajta társadalmat hozhat létre. Lázadunk a közöny és az erőszak minden formája, így a gazdasági erőszak ellen is. Lázadunk az ellen a hit ellen, hogy a szegénység természetes velejárója a világunknak. Olyan társadalmat akarunk, ahol az oktatás, az egészségügy és a lakhatás mindenki számára hozzáférhető. Hiszünk benne, hogy érdemes a valós egyenlőségre törekedni. 

Mindezek érdekében szükség van az állampolgári, közösségi és társadalmi részvétel minden formájára. Szükség van a közvetlen demokrácia módszereinek tartalommal való megtöltésére, a meglévő eszközök és technikák használatára. Vitakörökre, mozgalmakra, demonstrációkra, a tereink visszafoglalására! Világszerte erősödik a paradigmaváltást sürgetők hangja. Történelmi lehetőség bontakozik ki a gyökeres változtatásra.

Nem számít, ki az elnök – a forradalom a mindennapokban zajlik, a részvételen és az egymásért való felelősségvállaláson keresztül, általunk.

Valódi demokráciát, most!"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodidemokraciatmost.blog.hu/api/trackback/id/tr144062103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása